Spara pengar med studentrabatter på SJ och SL

Om du är student och reser med kollektivtrafiken i Stockholm eller tåg i Sverige har du möjlighet att utnyttja studentrabatter på biljettpriserna. Både SJ och SL erbjuder förmånliga priser för studenter genom samarbeten med Mecenat och Studentresesymbolen. Genom att utnyttja dessa studentrabatter kan du spara pengar och resa kostnadseffektivt under din studietid.

Studentrabatt på SJ

SJ är Sveriges största tågbolag och erbjuder studentrabatter på sina biljetter. För att ta del av studentrabatten behöver du ett Mecenatkort, som är en studentlegitimation som ger dig tillgång till olika rabatter och förmåner. Med Mecenatkortet får du upp till 35% rabatt på resor med SJ, vilket kan innebära betydande besparingar på längre resor. För att boka en biljett med studentrabatt besöker du SJ:s webbplats och väljer studentpriser när du söker efter resor. Du kan även boka biljetter med studentrabatt direkt på SJ:s stationer eller via deras kundtjänst.

Studentrabatt på SL

SL står för Storstockholms Lokaltrafik och ansvarar för kollektivtrafiken i Stockholms län. Om du är student och reser regelbundet med SL kan du ansöka om SL-kortet med studentpris. SL-kortet ger dig rabatt på periodbiljetter för resor inom Stockholms län. För att ansöka om SL-kortet med studentpris behöver du ha en giltig studentlegitimation och vara inskriven på en utbildning. Studentrabatten på SL-kortet ger dig möjlighet att spara pengar på månadskostnaden för ditt SL-kort, vilket kan vara betydande under en längre studieperiod.

Studentresesymbolen

Studentresesymbolen är en gemensam symbol för förmåner och erbjudanden för studenter, och den används av flera olika aktörer inom kollektivtrafiken i Sverige. Genom att visa upp Studentresesymbolen tillsammans med din studentlegitimation kan du ta del av studentrabatter och andra förmåner hos SL och andra företag och organisationer. Studentresesymbolen är en symbol för dig som student och kan vara till stor nytta för att spara pengar på både vardagsresor och längre resor.

Sammanfattning

Som student har du möjlighet att spara pengar på dina resor med kollektivtrafiken genom studentrabatter hos SJ och SL. Genom Mecenatkortet kan du få upp till 35% rabatt på SJ:s tågresor, medan SL-kortet ger dig studentrabatt på periodbiljetter för kollektivtrafiken i Stockholms län. Dessutom kan du utnyttja förmåner och erbjudanden genom Studentresesymbolen. Ta vara på dessa studentrabatter och spara pengar under din studietid!

Ofte stillede spørgsmål

Vad är SJs studentrabatter?

SJs studentrabatter är speciella priser och erbjudanden för studenter som reser med SJ-tåg.

Hur kan jag få SJs studentrabatter?

För att få SJs studentrabatter behöver du vara medlem i Mecenatkortet och visa upp ditt giltiga student-ID när du köper ditt tågbiljett.

Vad är Mecenatkortet?

Mecenatkortet är ett kort som ger studenter olika förmåner och rabatter, inklusive studentrabatter på resor med SJ-tåg.

Hur ansöker jag om Mecenatkortet?

Du kan ansöka om Mecenatkortet genom Mecenats webbplats.

Vad är Studentresesymbolen?

Studentresesymbolen är en symbol som används för att identifiera rabatter och förmåner för studenter, inklusive studentrabatter på SJ-tåg.

Vad är SL-kort studentpris?

SL-kort studentpris är ett rabatterat pris för studenter som reser med SL-tåg och tunnelbana i Stockholm.

Vad är Studentkortet SL?

Studentkortet SL är ett kort som ger studenter rabatter och förmåner på resor med SL-tåg och tunnelbana i Stockholm.

Hur får jag SL-kort studentpris?

För att få SL-kort studentpris behöver du vara inskriven som student på en skola i Stockholms län och ansöka om kortet genom Studentkortet SL.

Vilka förmåner får jag med Studentkortet SL?

Med Studentkortet SL får du rabatterade priser på resor med SL-tåg och tunnelbana i Stockholm samt erbjudanden från olika företag.

Var kan jag hitta mer information om studentrabatter på resor?

Du kan hitta mer information om studentrabatter på resor genom att besöka SJs och SLs webbplatser, samt Mecenat och Studentkortet SLs webbplatser.

Artiklen Spara pengar med studentrabatter på SJ och SL har i gennemsnit fået 3.5 stjerner baseret på 25 anmeldelser