Svt nyheter ryssland

Ryssland | SVT Nyheter

Följ de ämnen och händelser som SVT Nyheter bevakar just nu.

Must: Påtagligt militärt hot från Ryssland – SVT Nyheter

Must: Påtagligt militärt hot från Ryssland | SVT Nyheter

för 1 dag sedan — Rysslands storskaliga invasion av Ukraina har tagit enorma militära resurser i anspråk, något som på kort sikt minskar landets militära förmåga …

Säkerhetsläget är det allvarligaste på tiotals år och det militära hotet från Ryssland är ”påtagligt”. Den bedömningen gör Must.Samtidigt bedöms Ukrainakriget ha försvagat den ryska förmågan kring Sverige.

Wagnerchefen rasar mot ryska militärledningen: ”Förrädare”

Wagnerchefen rasar mot ryska militärledningen: ”Förrädare” | SVT Nyheter

för 23 timmar sedan — Jevgenij Prigozjin säger i ett ljudmeddelande under måndagen att de avstannade ammunitionleveranserna ”hjälper fienden knäcka Rysslands rygg”.

Leveranserna av ammunition till privatarmén Wagnergruppen har upphört, hävdar Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin. Han anklagar nu den ryska militärledningen för förräderi. – Det verkar som att Prigozjin är på väg ut i kylan, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi.

Ryssland övade anfall mot Sverige – SVT Nyheter

Ryssland övade anfall mot Sverige · Uppgifter: FRA målet för rysk bombövning · Expert vill stärka svenskt försvar · SVT avslöjar: Ny rysk bombövning mot Sverige.

Uppgifter om ny rysk storoffensiv – experten skeptisk

Uppgifter om ny rysk storoffensiv – experten skeptisk | SVT Nyheter

9 feb. 2023 — Ryssland har inlett en ny storoffensiv i östra Ukraina, enligt den amerikanska tankesmedjan ISW. Men mycket är fortfarande oklart säger …

Ryssland har inlett en ny storoffensiv i östra Ukraina, enligt den amerikanska tankesmedjan ISW. Men mycket är fortfarande oklart säger Jörgen Elfving, tidigare överstelöjtnant. – Enligt mig krävs det mer information för att kunna fastställa om det här är den offensiv som det tidigare talas om.

Kriget i Ukraina | SVT Nyheter

Ryssland har invaderat Ukraina och säkerhetsläget i Europa är mer oroligt än på lång tid. Här följer du utvecklingen.

Ett år av invasion i Ukraina – SVT Nyheter

För ett år sedan inledde Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. Månad för månad går vi igenom viktiga händelser under krigets första år.

Senaste nytt om kriget i Ukraina – SVT Nyheter

Senaste nytt om kriget i Ukraina | SVT Nyheter

Tidigare på tisdagen höll Rysslands president Vladimir Putin ett två timmar långt tal till den ryska nationen, där han bland annat sade att Ryssland pausar sitt …

Världen har inte förstått vidden av Rysslands krigsbrott

Prisbelönta historikern: Världen har inte förstått vidden av Rysslands krigsbrott | SVT Nyheter

för 2 dagar sedan — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Världen har troligen inte förstått vidden av de krigsbrott som Ryssland begått i Ukraina. Det säger den prisbelönta historikern och författaren Anne Applebaum i SVT:s Agenda.– Det är krigsbrott som vi inte har sett i Europa sen 1940-talet.

RYSSLAND: Efter 20 års rapportering – Bert lämnar Moskva

SVT Nyheter – RYSSLAND: Efter 20 års rapportering – Bert lämnar Moskva | SVT Play

10 feb. 2023 — SVT Nyheter. RYSSLAND: Efter 20 års rapportering – Bert lämnar Moskva • 3 min 21 sek. Spela.

Bert Sundström berättar om hur Ryssland har förändrats under Putin, hur demokratin har nedmonterats och pressfriheten begränsats.

Keywords: svt nyheter ryssland, svt ryssland, ryssland svt

E-mail: mail@tobiasehlig.dk